Αλέξανδρος Ν. Δερματάς – Alexander N. Dermatas (1933 – 2018)

  Ο Αλέξανδρος Ν. Δερματάς (Alexander N. Dermatas) το μεσημέρι της Κυριακής, 3ης Ιουνίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του καθώς επίσης και το σκυλάκι του, τον Ελβις, που τις τελευταίες οκτώ ώρες της ζωής του παρέμεινε σιωπηλό στο πλευρό του.

  Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Παρασκευής, 8 Ιουνίου 2018 θα συγκεντρωθούν στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στη διεύθυνση 800 Westridge Rd. Greensboro, NC, US, 27410 να προσκυνήσουν την σορό του και να παρακολουθήσουν το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στη διεύθυνση 800 Westridge Rd. Greensboro, NC, US, 27410.

  Ο θάνατός του καταλυπεί την σύζυγό του Παναγιωτίτσα (Τίτσα) τα παιδιά του Michael, Anna και Alexis, τα εγγόνια Hannah, Nikolas, Celena και Tatum, καθώς επίσης την αδελφή του Λίτσα Τσιτσέρα, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1933 στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας. Οι γονείς του Γιώργος και Ελένη Δερματά στα τέλη της δεκαετίας του ’30 επέστρεψαν στην Ελλάδα και ο εκλιπών έζησε από κοντά το δράμα του ελληνικού λαού την περίοδο της κατοχής και τον απαράμιλλο αγώνα κατά του φασισμού.

  Το 1946 επέστρεψαν και πάλι στο Γκρίνσμπορο. Ο Αλέξανδρος σε ηλικία 19 ετών εντάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και την περίοδο του Πολέμου με την Κορέα υπηρέτησε στο αντιτορπιλικό «USS Vesole 878 Destroyer».

  Μετά από τέσσερα χρόνια αφυπηρέτησε και επέστρεψε στο Γκρίνσμπορο όπου στις 3 Ιουλίου 1960 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Παναγιωτίτσα (Τίτσα) Μπέλιου (Titsa Beleos).

  Αρχικά εργάστηκε ως πωλητής στην «Southern Photo» και με την πάροδο του χρόνου την εξαγόρασε και αξιώθηκε να ανοίξει επτά καταστήματα σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και της Βιρτζίνια.

  Ηταν αυτοδίδακτος καλλιτέχνης και παίκτης του γκολφ και έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα μεταξύ των οποίων και το North South Championship του έτους 1997 στο Pinehurst. Ηταν ενάρετος, γενναιόδωρος και χαρισματικός.

  Η ευθύνη για την διοργάνωση της κηδείας έχει ανατεθεί στο Γραφείο Τελετών «Forbis and Dick Funeral Service – North Elm Chapel στη διεύθυνση 1118 N. Elm Street, Greensboro, NC 27401.

  -Advertisement-


  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.