Αλέξανδρος Χιόνης – Alexander Hionis (1937 – 2018)

  0
  Κερί.

  Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ευεργέτης της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Media PA Αλέξανδρος Χιόνης (Alexander Hionis) δεν υπάρχει πια ανάμεσα μας.

  Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 έχασε την άνιση μάχη με την επάρατη νόσο βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και φίλους.

  Η σορός του το πρωί της Τρίτης, 26ης Ιουνίου 2018 από τις 9.30 – 11.00 π.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη διεύθυνση 30 E. Forge Road, Media, PA 19063. Αμέσως μετά θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

  Ο θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Δωροθέα, τα παιδιά του Ευάγγελο και Σύνθια Χιόνη, Λουκιανό και Λίντα Χιόνη, Αλέξανδρο ΙΙ και Νίνα Χιόνη, τα εγγόνια Alexandra, Loukianos, Anna, Konstantine, Dorothea, Eliana, Falina και Aleco, τα αδέλφια Τζέρυ και Εφη Χιόνη, Διονύση και Rose Χιόνη, Κώστα και Laura Χιόνη, Αθηνά Χιόνη, Ελένη Ανδρεάτου και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

  Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Κεφαλονιά στις 20 Ιανουαρίου 1937. Οι αείμνηστοι γονείς του, πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος και Ωραιάνθη Χιόνη έφεραν στον κόσμο επτά παιδιά και συγκεκριμένα τους Αλέξανδρο, Τζέρυ, Διονύση, Κώστα, Αθηνά, Ελένη και τον αείμνηστο Χαράλαμπο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

  Ηρθε στην Αμερική το 1954 και με τη σκληρή εργασία και με το δαιμόνιο της φυλής κατάφερε να ορθοποδήσει και να κάνει το αμερικανικό όνειρο πραγματικότητα. Προ 55 ετών παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Δωροθέα (Dora) το γένος Δανάλη (Danalis) με την οποία έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τον Ευάγγελο, τον Λουκιανό και τον Αλέξανδρο ΙΙ.

  Ο αείμνηστος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ομογενείς επιχειρηματίες στην κομητεία του Ντελαγουέαρ της Πενσιλβάνιας και έχει βραβευτεί για τα επιτεύγματά του και για τη γενναιοδωρία του.

  Ήταν ιδιοκτήτης των Best Western Plus Concordville Hotel, Concordville Inn Restaurant, Inn στο Mendenhall, Mendenhall Inn Restaurant, Wyndham Garden και άλλων επιχειρήσεων.

  Ο Αλέξανδρος Χιόνης ήταν βετεράνος του Αμερικανικού Στρατού, επίτιμο μέλος του Hellenic University Club  και ευεργέτης της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μίντια της Πενσιλβάνιας.

  Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στη διεύθυνση St. George Greek Orthodox Church, 30 E. Forge Road, Media, PA 19063.

  -Advertisement-

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.