ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για την Κυριακή 26 Απριλίου 2020 παρέλαση της ομογένειας της Νέας Αγγλίας και όλες οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, Βασίλειος Καυκάς, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η απόφαση για την ακύρωση των εκδηλώσεων ήταν μια από τις πιο δύσκολες που κλήθηκε ποτέ να λάβει η Ομοσπονδία και κατ΄ επέκταση η ομογένειας της Νέας Αγγλίας.

«Αν και η παρέλασή μας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε έξι και πλέον εβδομάδες, εν τούτοις αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει τόσο για την 199η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όσο και για την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη του Λόουελ, τη Μέκκα του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας», επεσήμανε ο κ. Καυκάς ο οποίος έπαιξε καταλυτικό και συνάμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

«Υπερέχει η υγεία και η ασφάλεια των ομογενών», επεσήμανε ο κ. Καυκάς ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των συλλόγων και των κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας τόσο για τις εκδηλώσεις του φθινοπώρου, όσο και για την πανδημία του κορωνοϊού.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας Βασίλειου Καυκά κατά τη διάρκεια της πρώτης εκδήλωσης του 2020. Φωτογραφία https://www.fhasne.com/

Ο κ. Καυκάς επεσήμανε ότι οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία θα είναι πολύ πιο μεγαλύτερες από όσο μπορούμε να φανταστούμε και κάλεσε τους ομογενείς να προτιμήσουν τα ελληνικά προϊόντα και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα ομογενειακά εστιατόρια και τις επιχειρήσεις ούτως ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που συνοδεύει την πανδημία.

Η ανακοίνωση

Το πλήρες κείμενο της εν λόγω ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Δια της παρούσης το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνο – Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας που διοργανώνει την Παρέλαση της Βοστώνης και ήταν να γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου, 2020 και αφού έλαβε υπ’ όψη του τις τελευταίες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και αφού επικοινώνησε με το Δημαρχείο Βοστώνης το Κυβερνείο και τους Φορείς αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η φετινή παρέλαση της Βοστώνης και όλες οι εκδηλώσεις γύρω από την παρέλαση.

Επίσης αναβάλλεται για το Φθινόπωρο η αδελφοποίηση Lowell-Καλαμάτα.

Η υγεία όλων είναι πάνω από κάθε παρέλαση και εκδήλωση. Σας ευχόμαστε πάντα υγεία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο και της Οργανωτικής Επιτροπής, Βασίλειος Καυκάς, Πρόεδρος

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.