ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης το βράδυ της Τρίτης, 17 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της τακτικής του συνεδρίασης αρνήθηκε να επικυρώσει την απόφαση του προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου για την ίδρυση του Τμήματος Παιδιών Νεολαίας και Μητέρων και αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει τη λειτουργία του.

Η απόφαση ελήφθη δύο περίπου εβδομάδες μετά την απόφαση του Κλεάνθη Μεϊμάρογλου να αναθέσει στην ομογενή δικηγόρο Μαρία Μάρκου τη σύσταση του νέου Τμήματος και τέσσερις μέρες μετά την πρώτη φιλανθρωπική εκδήλωση του νεοσύστατου τμήματος.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της προέδρου του Τμήματος Μαρίας Μάρκου και των υπολοίπων μελών του συμβουλίου, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» συνήλθαν σε σώμα και μάλιστα προέβησαν στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων μέχρι και την παρέλαση για την 199η επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Η κ. Μαρία Μάρκου πληροφορήθηκε το δυσάρεστο γεγονός ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη γενέτειρα και απέστειλε την ακόλουθη δήλωση στον πρόεδρο και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.  

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και σεβαστά μέλη: Πληροφορήθηκα προ ολίγου και παρά το γεγονός της επαγγελματικής μου απουσίας στην Ελλάδα ότι δεν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο σας η δραστηριότητα, η πρωτοβουλία και η ειλικρινή μας διάθεση να προσφέρουμε.

Η εξέλιξη αυτή είναι άκρως αρνητική για ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα. Ωστόσο δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρών με τις δράσεις μας προκειμένου να αποδείξουμε σε εκείνους που κατέληξαν σε αυτή την απόφαση ότι εμείς μπορούμε και θα είμαστε πάντα αντάξιοι των περιστάσεων και των προοπτικών που ανοίχθησαν με αυτή τη πρωτοβουλία.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Κωνσταντίνος Σιταράς, Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, Κλεάνθης ΜεΪμάρογλου και Μαρία Μάρκου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μειμάρογλου για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έδειξε στο πρόσωπό μου να με ορίσει προ 10 ημερών Πρόεδρο για τη νεολαία, τα παιδιά και τις μητέρες.

Από πλευράς μας, εγώ και η ομάδα μου πάντως θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην ευημερία της ομογένειας.

 Με εκτίμηση,  Μαρία Μάρκου.

Απέρριψαν όλες τις προτάσεις του Προέδρου

Οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και το έργο των δημοσιογράφων είναι εξαιρετικά δύσκολο διότι πρέπει να επικοινωνήσουν τουλάχιστον με πέντε στελέχη για να διασταυρώσουν τις πληροφορίες που διαρρέουν.

Η εν λόγω σύσκεψη ήταν η δεύτερη μετά τον «έντιμο» συμβιβασμό και την εκεχειρία που μεταξύ του προέδρου Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και της μειοψηφίας που τον στηρίζει και του Πέτρου Γαλάτουλα που ηγούνταν της πλειοψηφίας που ζητούσε την παραίτηση του προέδρου.

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης το οποίο εκλέχτηκε στις 3 Ιουνίου 2018. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.

Στην πρώτη μετά την εκεχειρία συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις»  ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις του κ. Μεϊμάρογλου για τον «ανασχηματισμό».

Δύο μέρες μετά τη σύσκεψη του Συμβουλίου ο κ. Μεϊμάρογλου ανέθεσε στην Μαρία Μάρκου την ευθύνη για τη σύσταση του Τμήματος Παιδιών, Νεολαίας και Μητέρων. Ο κ. Μεϊμάρογλου όταν ερωτήθηκε από τις «Αναμνήσεις» εάν είχε εγκρίνει το συμβούλιο τη σύσταση νέου Τμήματος είχε ισχυριστεί ότι εντάσσεται στις αρμοδιότητες του προέδρου και ότι δεν χρειαζόταν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Η κ. Μάρκου κινήθηκε με πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ταχύτητα και σε λιγότερο από μία εβδομάδα κατάφερε να συγκαλέσει τη σύσκεψη του 21μελούς συμβουλίου και να προβεί στον προγραμματισμό των εκδηλώσεων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ υπογράφει στο βιβλίο των επισκεπτών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Έκαναν έρανο και το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 επισκέφθηκαν την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης και μαζί με τον πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου προσέφεραν στα παιδιά τις δωροκάρτες.

Αν και η σύσταση του Τμήματος εκ των πραγμάτων αποτέλεσε τετελεσμένο, εν τούτοις όλοι οι παρόντες στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένων και των ένθερμων υποστηρικτών του κ. Μεϊμάρογλου κατέκριναν την απόφασή και τόνισαν ότι η σύσταση του Τμήματος έγινε κατά παράβαση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Το διοικητικό συμβούλιο απέρριψε και δύο άλλες προτάσεις του κ. Μεϊμάρογλου. Η πρώτη αφορούσε την αντικατάσταση των νομικών συμβούλων με τον δικηγόρο Τάσο Παρδάλη και η δεύτερη την αντικατάσταση των μελών της επιτροπής διαφάνειας με τους Ντίνο Ράλλη και τον Χρήστο Βουρνά.

Η κ. Μαρία Μάρκου ενώ δίνει τη δωροκάρτα στα παιδιά της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου και δίπλα της ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Η μόνη πρόταση του κ. Μεϊμάρογλου η οποία εγκρίθηκε αφορούσε την ανανέωση της μίσθωσης του φωτοτυπικού μηχανήματος της Ομοσπονδίας.

Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της Παρελάσεως του 2019 και βάσει προηγούμενης απόφασης ο πρόεδρος, κ. Μεϊμάρογλου και τα άλλα στελέχη πρέπει να παρουσιάσουν τον απολογισμό στην πανομογενειακή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου 2019.  

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.