ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Σχολική Επιτροπή, ο Σύλλογος Γονέων και οι δάσκαλοι του Καθεδρικού Σχολείου στο Μανχάταν καλούν τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους για τη συγκέντρωση των εκατό χιλιάδων δολαρίων που συνοδεύουν την ανώνυμη αντισταθμιστική δωρεά των εκατό χιλιάδων δολαρίων.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Κώστας Ηλιάδης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους ανώνυμους δωρητές των εκατό χιλιάδων δολαρίων και τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά του 2019, η οποία έχει αντισταθμιστικό χαρακτήρα.

Κάθε δολάριο που θα συγκεντρώσουν οι γονείς, οι δάσκαλοι και τα ηγετικά στελέχη της κοινότητας μέχρι και την Πρωτοχρονιά θα αντισταθμιστεί από την ανώνυμη δωρεά των $100.000.

Η χορωδία του Καθεδρικού Σχολείου στο Μανχάταν, κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Κώστα Ηλιάδη,

«Έχουμε ανεβάσει ψηλά τον πήχη και ευελπιστούμε πως με την  βοήθεια και την υποστήριξη της ομογένειας θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις $100.000 και να εκπληρώσουμε τους στόχους του Συλλόγου Γονέων για τη δημιουργία του Εργαστηρίου Φυσικής, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (Stem Lab)  και για τη δημιουργία κέντρου μίντια (Media Center) στη βιβλιοθήκη», επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης.

Η δωρεά των εκατό χιλιάδων του ανώνυμου δωρητή θα διατεθεί για τους προαναφερόμενους σκοπούς, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι ιθύνοντες θα διατεθούν για την αναβάθμιση των σχολικών προγραμμάτων.

Ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι η δωρεά – πρόκληση ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή, διότι οι πρωτοβουλίες που έλαβε στις αρχές του σχολικού έτους η Σχολική Επιτροπή έχουν ήδη αποδώσει καρπούς.

Η χορωδία του Καθεδρικού Σχολείου στο Μανχάταν, κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Κώστα Ηλιάδη,

Εξ άλλου η χριστουγεννιάτικη συναυλία των μαθητών, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 17 Δεκεμβρίου 2019 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν εξέπεμψε μηνύματα αισιοδοξίας για το μέλλον του Καθεδρικού Σχολείου.

Η Σχολική Επιτροπή και η διεύθυνση του σχολείου αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία τόσο στην αναβάθμιση των σχολικών προγραμμάτων, όσο και στην προσέλκυση νέων μαθητών για το νέο σχολικό έτος.

«Εφέτος εορτάζουμε τα 70 χρόνια από της ιδρύσεως του Καθεδρικού Σχολείου και αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του έργου του σχολείου, καθώς επίσης και στην προσέλκυση των τριών περίπου γενεών των αποφοίτων του σχολείου, που διαπρέπουν σε όλους τους τομείς», επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής στις 13 Αυγούστου 2019.

Η χορωδία του Καθεδρικού Σχολείου στο Μανχάταν, κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Κώστα Ηλιάδη,

Η Σχολική Επιτροπή πλαισιώνεται από τους κ.κ. Κώστα Ηλιάδη, πρόεδρο, Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, αντιπρόεδρο και Βαρβάρα Aurecchione, γραμματέας, καθώς επίσης και από τον Επίσκοπο Μηδείας, κ. Απόστολο, τον ιερατικό προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού, π. Ιωάννη Βλάχο και την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Στέλλα Παντελίδη.

Η Σχολική Επιτροπή ανέλαβε τα καθήκοντά της δύο περίπου μήνες μετά την παραίτηση του διευθυντή του σχολείου Γιώργου Παπαγιάννη, κινήθηκε άμεσα και προέβη σε χρόνο ρεκόρ στην πρόσληψη της Φρανσέσκα Μανίνο ως διευθύντριας και η σχολική χρονιά 2019 – 2020 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Η κ. Μανίνο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο ήταν διευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν.

Η πρόσκληση του Καθεδρικού Σχολείου για την δωρεά – πρόκληση.

 «Καλούμε όλους τους ομογενείς να συμπεριλάβουν και το Καθεδρικό Σχολείο στον κατάλογο των ευεργετημένων από τη γενναιοδωρία τους και να προσφέρουν τον οβολό τους κάνοντας κλικ στο: https://www.cathedralschoolny.org/apps/pages/giving?fbclid=IwAR0409OuioFbyLBDrqCZruwwmwR-ENFdiyGA-SIxLFcEjxAWEk6M1onG-CU . Όσοι προτιμούν τον παραδοσιακό τρόπο μπορούν να αποστείλουν τις επιταγές (πληρωτέες στο «Cathedral School / Excellence Challenge”) στη διεύθυνση 319 E 74TH ST, New York, NY 10021», κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.

Η αφίσα της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας του Καθεδρικού Σχολείου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Κώστα Ηλιάδη,
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.