Συχνές Ερωτήσεις για τις Ιστορίες των Ομογενών

[expand title=”Ποιος επικοινωνεί με τις «Αναμνήσεις» για την ανάθεση του έργου;“] Η ανάθεση του έργου για την καταγραφή της ιστορίας ενός ανθρώπου γίνεται κατά κανόνα από τους οικείους ή τους πιο άμεσους συγγενείς και φίλους για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν εν ζωή πρώτου βαθμού συγγενείς. Paragraph

Η ανάθεση του έργου μπορεί να γίνει και από το Γραφείο Τελετών διότι η καταγραφή της ιστορίας ενδέχεται να περιλαμβάνεται στο συμφωνητικό που έχει υπογράψει η οικογένεια με το Γραφείο Τελετών.

[/expand]

[expand title=”Ποιος ευθύνεται για την προστασία των ευαίσθητων είτε προσωπικών δεδομένων;“] Την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ειδικά των ευαίσθητων στοιχείων την αναλαμβάνουν οι «Αναμνήσεις» και την διασφαλίζουν αποστέλλοντας προς έγκριση το τελικό κείμενο στον εντολέα είτε στους πρώτου βαθμού συγγενείς.
[/expand]

[expand title=”Πότε γίνεται η πρώτη επικοινωνία;“] Η επικοινωνία των οικείων με τις «Αναμνήσεις» πρέπει να γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με το Γραφείο Τελετών. 

Αν και οι Αναμνήσεις αποδέχονται όλους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, εν τούτοις θεωρούν πιο αποτελεσματική την άμεση επικοινωνία, διότι αυτή εμπεριέχει και την γλώσσα των συναισθημάτων η οποία παρέχει την δυνατότητα στον δημοσιογράφο να κατανοήσει καλύτερα τα δεδομένα και συνάμα να καταγράψει πιο πιστά τα γεγονότα.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες και στην ομογένεια έχει συντελεστεί πρόοδος σχετικά με την αγορά του τάφου και τον προγραμματισμό της κηδείας. Οσοι λοιπόν επιλέγουν τον προγραμματισμό της κηδείας πρέπει να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους και την συνέντευξη με τις «Αναμνήσεις». Οσοι λοιπόν επιλέξουν την εκ των προτέρων συνέντευξη θα είναι προνομιούχοι, αφ ενός μεν, διότι θα έχουν απεριόριστο χρόνο να συλλέξουν τα στοιχεία, τα τεκμήρια και τις φωτογραφίες, αφ ετέρου δε, να αποφευχθούν τυχόν παραλείψεις ή ακόμη και λάθη που μπορεί να γίνουν από τα παιδιά και εγγόνια τους είτε λόγω άγνοιας, είτε και λόγω της έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
[/expand]

[expand title=”Πότε αναρτάται η ιστορία στην ιστοσελίδα;“] Η ιστορία αναρτάται μετά θανάτου και, κατά κανόνα, – την ίδια μέρα που η οικογένεια λαμβάνει τις αποφάσεις σχετικά με το προσκύνημα, την νεκρώσιμη ακολουθία και τον ενταφιασμό.
[/expand]

[expand title=”Πού δημοσιεύεται η ιστορία;“] Η ιστορία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα «www.Anamniseis.net», στις σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς επίσης και στις περιοδικές εκδόσεις του ομίλου «Anamniseis Media Group LLC». 

Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στις «Αναμνήσεις» και παραχωρούνται άνευ περιορισμών στην οικογένεια για προσωπική χρήση, καθώς επίσης και στο Γραφείο Τελετών στο οποίο η οικογένεια έχει αναθέσει την τέλεση της κηδείας για ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Γραφείου. 
[/expand]

[expand title=”Πώς συλλέγονται οι πληροφορίες;“] Οι πληροφορίες, τα τεκμήρια και το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό βάσει των οποίων θα καταγραφεί η ιστορία παραχωρούνται από την οικογένεια στις «Αναμνήσεις». 

Οι Αναμνήσεις αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διασταυρώσουν τις πληροφορίες και να αντλήσουν πληροφορίες από τα αρχεία των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, τα αρχεία των οργανισμών, συλλόγων, κοινοτήτων και ιδρυμάτων στα οποία συμμετείχε ο εκλιπόντας, καθώς επίσης και από τα αρχεία των δημοτικών, πολιτειακών και ομοσπονδιακών αρχών.
[/expand]

[expand title=”Πώς γράφεται η ιστορία;“] Η ιστορία γράφεται ακολουθώντας πιστά τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τα πρότυπα που υπάρχουν για την συγγραφή των ιστοριών – νεκρολογιών. Κατά κανόνα γράφεται σε word document και μπορεί να παραχωρηθεί στους οικείους σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμούν, λόγου χάρη se PDF, jepg, κ. ο. ε. 
[/expand]

[expand title=”Πώς παραδίδεται η ιστορία;“] Η ιστορία παραδίδεται συνημμένη με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο συνοδευόμενη και με τον σύνδεσμο της σελίδας στην οποία καταχωρήθηκε.
Παράλληλα μπορεί να παραδοθεί σε στικάκι (USB memory sticks).

[/expand]

[expand title=”Πώς προβάλλονται οι ιστορίες στην ιστοσελίδα;“] Οι ιστορίες στην πρώτη σελίδα της www.anamniseis.net προβάλλονται με χρονολογική σειρά. Η νεότερη εκτοπίζει την προηγούμενη και μετά από ένα εύλογο διάστημα όλες οι ιστορίες μεταφέρονται στο «Πάνθεον του Ελληνισμού».

Οι ιστορίες στο «Πάνθεον» καταχωρούνται με χρονολογική σειρά και μπορεί να εμφανιστούν ανάλογα την προτίμηση του χρήστη της ιστοσελίδας είτε σε χρονολογική είτε σε αλφαβητική σειρά. 
[/expand]

[expand title=”Πώς γίνεται η αναζήτηση;“] Η ιστοσελίδα www.anamniseis.net εμπεριέχει μια από τις πιο σύγχρονες και εύχρηστες μηχανές αναζήτησης και στις δύο γλώσσες.
[/expand]

[expand title=”Γιατί τιμούμε τους νεκρούς;“] Οι Έλληνες δεν είναι απλά και μόνο ένας από τους πιο αρχαίους λαούς, αλλά και ένας από τους λαούς με τον αρχαιότερο και συνάμα τον λαμπρότερο πολιτισμό. Αναπόσπαστο μέρος αυτού του πολιτισμού είναι οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, συμπεριλαμβανομένων και των ταφικών εθίμων και παραδόσεων.

Οι Έλληνες μετανάστες οι οποίοι ήρθαν για μια καλύτερη τύχη προ δύο περίπου αιώνων στις ελάχιστες αποσκευές μετέφεραν τις ελπίδες και τα όνειρά τους, τα ήθη και τα έθιμα και κατάφεραν να τα διατηρήσουν, να τα διδάξουν και να τα μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές. 

Και δεν αρκέστηκαν μόνο με αυτό. Εχτισαν ναούς και ιδρύματα. Ιδρυσαν συλλόγους, αδελφότητες και κοινότητες, σχολεία και τα δικά τους μέσα ενημέρωσης. Αρα δημιούργησαν την υποδομή η οποία τους παρείχε και τους παρέχει την δυνατότητα να τηρήσουν με ευλάβεια και τα ταφικά έθιμα και να αποδίδουν τις δέουσες τιμές στους νεκρούς.
[/expand]

[expand title=”Γιατί είναι απαραίτητη η καταγραφή της ιστορίας των προσφιλών μας προσώπων;“]

Η καταγραφή της ιστορίας και η καταχώρησή της στο «Πάνθεον του Ελληνισμού» των Αναμνήσεων είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη, διότι παρέχει την δυνατότητα στα παιδιά και στα εγγόνια να διδαχτούν για την προσφορά των προγόνων.

Είναι απαραίτητη διότι μας παρέχει την δυνατότητα να εκπληρώσουμε το χρέος μας προς τους αειμνήστους και να διαιωνίσουμε τη μνήμη τους.

Είναι επίσης απαραίτητη και για να δώσουμε στα παιδιά και εγγόνια μας τα πρότυπα να ακολουθήσουν στην ζωή τους και στον ιστορικό του μέλλοντος την δυνατότητα να καταγράψει πιο πιστά και αμερόληπτα την ιστορία του ελληνισμού της Αμερικής. 
[/expand]